luni, 1 aprilie 2013

Rugaciunea: o samanta in Inima Mariei

de Nuccio Quattrocchi



   "Dumnezeu Spiritul Sfant a comunicat Mariei, Mireasa Sa credincioasa, darurile Sale inexprimabile. A laes-O ca distribuitoare a tot ce poseda: in acest mod ea distribuie cui vrea, cat vrea, cum vrea si cand vrea, toate darurile Sale si harurule Sale. Nici un dar din Cer nu e acordat oamenilor fara sa treaca prin mainile Ei virginale. De fapt, vrerea Lui Dumnezeu este ca totul sa ne fie dat prin intermediul Mariei."
 ( Tratat al adevaratei devotiuni pentru Maria - Sfantul Ludovic Maria Grignion de Montfort)

   Aceste cuvinte ale Sfantului Ludovic Maria de Montfort comenteaza deja de la sine mesajul de astazi al Mariei, cel putin in ceea ce priveste rolul Sau in salvarea omenirii.
   "Rugaciunea sa fie pentru voi ca o samanta pe care o veti pune in Inima Mea, pe care Eu o voi da in grija Fiului Meu Isus, pentru salvarea sufletelor voastre."
   Rugaciunea noastra, depusa in Inima Mariei,  este ca o samanta care va da roade cu siguranta, va produce salvarea sufletelor noastre, pentru ca Ea va fi aceea care o va incredinta Lui Isus, iar El nu refuza nimic din ceea ce primeste de la Ea. Rugaciunea noastra, semanata in Inima Neprihanita a Mariei, infloreste limpede si pura si, deci, placuta Lui Dumnezeu.
   "Doresc, copilasilor, ca fiecare dintre voi sa se indragosteasca de viata vesnica, care este viitorul vostru si ca toate lucrurile pamantesti sa fie pentru voi un ajutor pentru a va apropia de Dumnezeu Creatorul."
   Viata vesnica este viata in Dumnezeu, e Darul Mantuirii cucerit de Isus, este cunoasterea Lui Dumnezeu prin Isus si viata in El (cf. Ioan 17,2-3). Deja pe acest pamant putem primi ceva din viata in El, sa pregustam un inceput al  acelei vieti vesnice pe care o vom trai pe deplin in Paradis, si aceasta ne va perimite  sa ne indragostim de viata vesnica, care este viitorul nostru si care ne va usura orientarea a tot ceea ce face parte din experienta noastra pamanteasca in ordinea voita de Dumnezeu. Astfel, cu ajutorul Mariei, toate lucrurile pamantesti vor putea constitui un ajutor pentru a ne apropia de Dumnezeu Creatorul si nu o ocazie pentru a ne indeparta de El, sau de-a dreptul o cauza de pacat; a atinge, a folosi toate lucrurile pentru binele comun si nu a le subordona pentru a le exploata in mod individual sau pentru a face din ele instrumente de putere sau de dominare asupra altor oameni.
   A promova viata si a o apara de orice forma de sufocare, de violenta sau de moarte, inseamna sa te apropii de Dumnezeu Creatorul, adica de Dumnezeu care creaza si da viata si nu vrea moartea. Trebuie sa folosim tot ce traim pe pamant, pentru a ne apropia de Dumnezeu: bucuria ca si durerea, sanatatea ca si boala, rasplata ca si incercarile, succesele si insuccesele, rapirea in iubire ca si secetele spirituale, etc.
   "Eu sunt cu voi atat de mult timp pentru ca sunteti pe un drum gresit."
   "Numai cu ajutorul Meu, copilasilor, veti deschide ochii."
   Si ajutorul Ei consta si in aceasta Prezenta a Sa, care deja da roade: 
   "Sunt multi cei care, traind mesajele Mele, inteleg ca sunt pe calea sfinteniei spre vesnicie."
   Maria vrea ca cine este deja pe calea cea buna sa inainteze cu siguranta, iar cine este inca pe cea gresita, sa se poata cai repede, pentru ca toti sa poarte pe frunte si in inima semnul salvarii Ei.
                                                 "Ecoul Mariei, Regina Pacii" nr.3-14)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.