sâmbătă, 19 ianuarie 2013

APARITIILE MARIEI ROSA MYSTICA (TRANDAFIR TAINIC) LA MONTICHIARI - partea a II-a

de Marino Parodi

 partea I: http://dinimaginatie.blogspot.ro/2013/01/aparitiile-mariei-rosa-mystica_17.html
 partea a III-a: http://dinimaginatie.blogspot.ro/2013/01/aparitiile-mariei-rosa-mystica_20.html
   _______________________________
   EU COBOR PENTRU CA SA FIE 
   MARI CONVERTIRI
   _______________________________
   Sambata, 22 noiembrie 1947, Pierina a avut a cincea aparitie la spitalul din Montichiari. Era absorbita in munca sa, cand a fost avertizata de o voce interioara sa mearga la bazilica parohiala, adica la dom. A ajuns acolo pe la orele 16 si a inceput sa recite Rozariul cu cateva surori calugarite. Sfanta Fecioara S-a prezentat ca Rosa Mystica si, inconjurata de lumina divina, Ea a coborat din inaltul edificiului in centrul domului. Pierina a fost rapita in extaz iar Preacurata i-a spus:
    "Ca semn de penitenta si de purificare, fa cu limba patru cruci pe aceste carouri unite (Aceleasi ca la precedenta aparitie). Vizionara a indeplinit acest act de penitenta si s-a dat inapoi cu doi metri. Si iata ca Sfanta Fecioara a venit pe aceste carouri si a spus:
  "Eu cobor in acest loc, pentru ca sa fie mari convertiri. Va recomand sa incercuiti aceste carouri ca sa nu fie calcate in picioare!" Apoi Maica Sfanta i-a incredintat Pierinei un secret personal si un mesaj pentru Papa Pius XII. El se referea la aparitia Sfintei Fecioare la Vatican: "Si el Ma va vedea la Vatican". Ceea ce intr-adevar s-a si intamplat, iar presa a relatat despre aceasta. Dupa aceste cuvinte, chipul Mariei Rosa Mystica s-a umbrit si a Ea a reluat: "In aceste timpuri, crestinii din natiunea ta, italiana, sunt cei care Il ofenseaza cel mai grav pe Domnul Nostru, Divinul Meu Fiu, cu pacate contra curatiei. De aceea Domnul iti cere rugaciune si generozitate in sacrificii si in penitenta."
   Pierina a intrebat ce trebuie facut pentru a executa ordinul de rugaciune si de penitenta. Rar si cu blandete, Preacurata i-a raspuns:
   "Rugaciune... ( a facut o pauza ) Penitenta... inseamna a accepta in fiecare zi toate micile cruci, precum si munca, ca semn de penitenta."

   _______________
   ORA DE HAR
   _______________
   Atunci Pierina a cerut explicatii asupra mesajului din 13 iulie, referitor la tradarea vocatiilor. Maica Sfanta i-a explicat cum se poate intampla aceasta, inainte si dupa vocatie si cum, in mod gradat, s-a intamplat acest lucru cu Iuda. Maria Rosa Mystica a mai vorbit de "Ora de Har". Pierina a 
intrebat-O ce trebuie sa inteleaga prin aceasta, iar Sfanta Fecioara i-a raspuns: "Ora de Har este evenimentul celei mai mari convertiri care se va produce la 8 decembrie. In ziua aceea, suflete mai reci decat piatra, vor fi incalzite si miscate de Harul Lui Dumnezeu si se vor simti tot mai legate de Iubirea divina." 
   A fost singura data cand Maica Sfanta a anuntat aparitia urmatoare. In celelalte cazuri, Ea a aparut intotdeauna pe neasteptate. In ajunul acestei aparitii anuntate, la 7 decembrie 1947, Maria Rosa Mystica a aparut pentru a sasea oara. Pierina a fost avertizata interior sa se duca la dom. Ea 
i-a intalnit acolo pe confesorul sau, pe superioara de la spital si pe inca o persoana si au inceput sa se roage impreuna. Si atunci, Pierina atinsa de o raza de lumina, a cazut in genunchi. Ea a vazut-O pe Maria insotita de un baietel si de o fetita imbracati in alb, care tineau marginile mantiei Sale albe. Amandoi aveau o panglica alba in jurul capului. Maria Rosa Mystica a vorbit din nou despre devotiunea la Inima Sa Neprihanita, recomandand ca Institutele si Congregatiile sa aprofundeze aceasta devotiune. Pierina a intrebat cine erau cei doi copilasi. "Sunt Jacinta si Francesco (vizionarii de la Fatima), care au suferit atat de mult, in pofida varstei lor" a raspuns Maria, adaugand ca ei o vor sustine pe vizionara. Ea i-a mai dat inca o dispozitie, invitand-o sa traiasca spiritul acestor simboluri: simplitate si bunatate. La sfarsit, Preacurata Si-a deschis bratele si, privind spre Cer, a spus: "Binecuvantat sa fie Domnul!"   

   _________________________________________
   ACEASTA ORA DE HAR SA FIE CUNOSCUTA
   SI RASPANDITA IN LUMEA INTREAGA
   _________________________________________
   Aparitia din 8 decembrie este cea mai importanta. Stirea despre aparitia iminenta la domul din Montichiari, s-a raspandit peste tot si mai ales in provincia Brescia, caci presa scrisese despre aceasta. Autoritatile erau incordate si ingrijorate. Cat despre Pierina, ea era cat se poate de senina. Orasul a fost invadat de pelerini si de curiosi veniti de peste tot. Domul, atat de vast si majestuos, s-a umplut pana la refuz, oamenii urcandu-se si pe micile cornise.
   Pierina a mers acolo unde mai venise deja Sfanta Fecioara, adica in centrul naosului. Ea s-a asezat in genunchi si a inceput Rozariul impreuna cu credinciosii. La ora 12 fix, Pierina a exclamat: "Oh! Preacurata!" Apoi a intrat in extaz. Maria i-a aparut intr-o aureola de lumina extrem de vie, in capul unei scari impodobite cu trandafiri albi, rosii si galbeni. Uimitoarea scara, lunga de cincisprezece metri si lata de cinci metri, cobora din inalt in directia centrului, unde era Pierina. Maria, cu mainile impreunate, S-a prezentat ca Rosa Mystica, Si-a indreptat ochii spre Cer si a spus: "Eu sunt Neprihanita Zamislire." A coborat cateva trepte si a reluat: "Mai majestuoasa ca niciodata, Eu sunt  Mama Harului, Mama Divinului Meu Fiu Isus Cristos." A mai coborat niste trepte si a spus: "Pentru venirea Mea la Montichiari, Eu doresc sa fiu numita Rosa Mystica. Doresc ca in fiecare an, la 8 decembrie, sa se practice, la ora 12 la pranz, Ora de Har Universal. Prin aceasta practica se vor obtine numeroase haruri spirituale si trupesti."
   Vazand-o atunci pe Preacurata cum mai coboara niste trepte, pentru a se opri la mijloc, Pierina a intrebat-O: "Nu esti fericita de aceasta demontratie a credinciosilor?"
   Maria a avut un suras Ceresc si a  raspuns: "Da, Domnul Nostru, Divinul Meu Fiu Isus, acorda cea mai mare Indurare a Sa pentru ca cei buni sa continue sa se roage mereu pentru fratii lor pacatosi. Sa i se aduca la cunostinta cat mai urgent Suveranului Parinte al Bisericii Catolice, Papa Pius XII, ca doresc ca aceasta ora de har sa fie cunoscuta si raspandita in lumea intreaga."
   Pierina a raspuns: "Ii vom spune."  Si a intrebat-O: "Si pentru cei care nu vor putea veni la biserica?"
   "Cei care nu vor putea veni la biserica lor, sa ramana acasa si sa se roage la pranz, si vor obtine haruri. Doresc ca aceste patru carouri sa fie inconjurate cu un cadru de fier si, cu ajutorul ofrandelor, sa se faca o statuie... care sa semene... - Ea Si-a plecat capul, surazand -  cu Rosa Mistica... si sa fie purtata in procesiune prin tara. Pe drumurile pe care Voi trece, Voi semana haruri spirituale si vindecari.  Apoi statuia va fi depusa pe cele patru carouri."

   _____________________________________
   O SCARA SIGURA PENTRU A OBTINE 
   DE LA INIMA MEA MATERNA, OCROTIRE
   SI HARURI
   _____________________________________
   Perina a intrebat despre semnificatia scarii.
   "Cei care, la aceste carouri, vor varsa lacrimi de cainta si se vor ruga, vor gasi o scara sigura pentru a obtine de la Inima Mea Materna, ocrotire si haruri. Caci atunci... Eu voi cobora si Ma voi apropia."
   Apoi, frumoasa Doamna i-a aratat vizionarei un colt de Paradis, tinandu-si astfel promisiunea din ajun. Sfanta Fecioara Si-a deschis bratele si Si-a aratat preafrumoasa Inima invaluita de o lumina care iradia numai bucurie. 
   "Oh! Inima Neprihanita a Mariei!" n-a putut sa se impiedice sa exclame vizionara.
   Ea va povesti apoi, ca aceasta Inima stralucea de un roz viu si pe ea se aflau trei trandafiri invaluiti de o lumina atat de intensa, incat Pierina n-a mai putut vedea nici macar chipul Preacuratei. O inima de o splendoare de nedescris in cuvinte omenesti.
   Atunci Maria Rosa Mystica, a spus: "Iata aceasta Inima care-i iubeste atat de mult pe oameni, in timp ce cea mai mare parte dintre ei nu-i raspund decat cu jigniri grave..."
   Vizionara cuprinsa de o mare emotie, a exclamat: "Oh, scumpa Mama, Iti promitem ca noi Te vom iubi... ca nu vom mai face pacate."
   Preacurata a reluat:  "Cand cei buni si cei rai vor fi reuniti in rugaciune, ei vor obtine de la aceasta Inima milostivire si pace. Acum, prin mijlocirea Mea, cei buni au obtinut de la Domnul Indurarea care a oprit un mare flagel. Maria a zambit si a continuat Peste putina vreme se va cunoaste maretia acestei Ore de Har."
   Pierina a intrebat-O pe Sfanta Fecioara daca O va mai vedea aici pe pamant, iar Preacurata i-a raspuns ca era ultima aparitie, dar ca I se va mai arata inaintea mortii sale. Si a inceput sa se indeparteze. Atunci Pierina s-a grabit sa-I spuna: "Preasfanta Fecioara, Iti multumesc... binecuvanteaza-ma si binecuvanteaza tara mea, Italia, lumea intreaga... si in mod special pe Sfantul Parinte, pe preoti, pe calugari. Te rog din suflet pentru pacatosi!"
   Maica Sfanta i-a raspuns:  "Am pregatit deja haruri abundente pentru toti acesti copii 
care-Mi asculta glasul si pun la inima dorintele Mele!"
   Cu aceste cuvinte de iubire, viziunea a luat sfarsit, precum si primul ciclu al aparitiilor avute de Pierina, cel de la Montichiari.

   ___________________
   ROADE IMEDIATE
   ___________________
Pierina Gilli
   Ceea ce voia sa spuna Preacurata atunci cand promisese roade imediate ale aparitiilor Sale la Montichiari, a fost limpede foarte curand. Se produsesera deja numeroase miracole inca in timpul aparitiei din 8 decembrie.
    Un copil de 5 ani din Lumezzane (Brescia), Ugo Seneci, poliomelitic, care nu se putea misca absolut de loc, asista la aparitie, adus de parintii sai. Imediat dupa aparitie, a inceput sa mearga, de fata cu toata lumea. Condus afara din bazilica, el a declarat cu cea mai mare naturalete, in emotia generala: "Am vazut-O pe Sfanta Fecioara, care mi-a zambit."  De atunci s-a insanatosit complet, apoi s-a casatorit si si-a intemeiat o familie.
   Teresina Magli, o tanara de 25 de ani din Malpaga di Calvisano (Brescia), suferea de mai bine de 12 ani de diverse boli, in special de tuberculoza, si era muta. Si ea se afla in dom in timpul aparitiei. A fost vindecata pe loc si a facut cunoscut miracolul, multimii care o imbratisa, emotionata si bucuroasa. Aceasta tanara a devenit calugarita.
   O femeie de vreo treizeci de ani, Laurina Zamboni din Montichiari, nu fusese niciodata complet normala. De la varsta de 11 ani, era muta si debila. Tatal ei venise la dom pentru aparitie, in timp ce cumnata lui ramasese acasa pentru a avea grija de ea. Cumnata, la ora aparitiei, s-a rugat Preacuratei astfel: "O, Sfanta Maica a Lui Dumnezeu, daca apari acum cu adevarat in domul de la Montichiari, te rog, videc-o pe aceasta sarmana bolnava!"  Si chiar in clipa aceea, bolnava s-a vindecat complet si definitiv. Ea a inceput sa recite Rozariul impreuna cu matusa sa, cu o devotiune si o bucurie de nedescris, cu voce tare, pana la sfarsit, ca si cum nu avusese nimic pana atunci. Imaginati-va surpriza si bucuria tatalui, la intoarcerea acasa!
   Au mai fost multe alte vindecari inexplicabile din punct de vedere stiintific, si convertiri, si toate acestea continua si in ziua de azi.

   __________________________
   O COMISIE DE ANCHETA
   OSTILA EVENIMENTELOR
   __________________________
Pierina Gilli
    Dupa aparitia din 8 decembrie, in asteptarea anchetei ecleziastice, vizionara a fost mutata intr-un sat din Toscana, din provincia Arezzo, unde a muncit ca ajutor de infirmiera.
   Acest loc a ramas secret. La sfarsitul anului 1948, Pierina a fost supusa unei anchete asupra aparitiilor, de catre autoritatea ecleziastica din Brescia. Ea a trebuit sa suporte atitudinea aroganta si violenta a unei comisii de ancheta majoritar ostila evenimentelor. S-a incercat sa se faca presiuni asupra ei pentru a-i smulge o retractare, dar zadarnic. Ancheta a devenit mai corecta numai dupa ce Pierina a jurat pe Evanghelie.
   Avand in vedere aceasta ostilitate, episcopul, Mons. Tredici, s-a abtinut sa dea vreun verdict, sperand ca timpul va face lumina asupra evenimentelor respective. El l-a autorizat pe don Rossi sa faca amenajari in biserica si a sfatuit-o pe Pierina sa intre intr-o manastire sau sa se retraga din viata publica. Vizionara a ales sa mearga la manastirea franciscana din Brescia, condusa de confesorul ei, fara sa intre insa in Congregatie. Timp de aproape 20 de ani, Pierina a trait la Brescia o viata ascunsa, de jerfa, sub conducerea spirituala a confesorului ei, Parintele Giustino Carpin. In timpul acestei perioade, ea a avut unele viziuni ale Preacuratei, absolut particulare.
                            
                                              ( "Stella Maris" nr.372 - "Regina Pacis" nr.15)


NOUL EPISCOP DE LA BRESCIA, AUTORIZEAZA CULTUL LA MONTICHIARI
Mormantul Pierinei Gilli
   La 15 aprilie 2001 (in duminica Tomei), peste cinci mii de pelerini, dintre care multi straini, au participat la marile ceremonii mariane de la Fontanelle ( suburbie a orasului Montichiari).
   Intr-un articol de Francesco di Chiara, aparut in cotidianul "Brescia Oggi", se scrie printre altele:
    "Dupa atatia ani de indiferenta si uneori de opozitie a Bisericii fata de aparitiile Sfintei Fecioare Pierinei Gilli, intre anii 1946 si 1982, Curia episcopala din Brescia a autorizat cultul religios la Fontanelle, suburbie a orasului Montichiari, acolo unde la 17 aprilie 1966, Pierina Gilli a primit vizita Sfintei Fecioare sub numele de Rosa Mystica. (...).
   In zorii mileniului al treilea, un nou episcop a sosit la Brescia, Mons. Giulio Sanguineti, la zece ani dupa moartea Pierinei Gilli, survenita la 12 ianuarie 1991. La fel ca fantana si sanctuarul, mormantul ei din cimitirul de la Montichiari este vizitat in fiecare an de peste 100.000 de pelerini. La 6 februarie 2001, Mons. Giulio Sanguineti a adresat o scrisoare asociatiilor de voluntari care intretin locurile de cult de la Fontanelle. El i-a anuntat ca a numit preotul insarcinat sa se ocupe de cultul de la Fontanelle, caruia sa i se adreseze in toate problemele si le-a urat ca acest cult sa urmeze pe deplin Vointa Lui Dumnezeu si a Sfintei Fecioare. (...)
   Intre timp, la 23 februarie, in biroul notarului din Montichiari, a luat nastere o noua asociatie, aprobata de episcop si de abatele din Montichiari. Ea are ca scop promovarea si difuzarea devotiunii la Sfanta Fecioara de la Fontanelle si se numeste < Rosa Mystica  Fontanelle >.
Fantana-izvor, cu apa tamaduitoare de la 
Fontanelle, unde a avut loc  a doua serie 
de aparirii ale Mariei Rosa Mystica
   La congresul de la Loretto, un grup de oameni de stiinta a stabilit, cu probe, calitatea taumaturgica si speciala a apelor care izvorasc la Fontanelle ( ca si la Lourdes, Banneux, San Damiano...).
   Cultul  Rosa Mystica (Trandafir Tainic) s-a dezvoltat peste tot in lume prin fondarea de sanctuare, de noi asociatii, de site-uri internet, invesmantare de preoti si de novici, semnalare de miracole produse cu bolnavi care s-au vindecat dupa ce s-au incredintat Mariei Rosa Mystica.
   In prezent, crearea noii asociatii va da un nou impuls afluentei de pelerini la Fontanelle unde, potrivit viziunilor Pierinei Gilli, ar trebui sa ia nastere un mare sanctuar, care va avea trei cupole."
                                  Francesco di Chiara


("Stella Maris" nr.371 - "Regina Pacis"  nr.14)                                                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.