miercuri, 14 martie 2012

Ioan Paul II si Medjugorje


        Slavomir Oder, postulator al cauzei de beatificare a lui Ioan Paul II, impreuna cu cunoscutul jurnalist Saverio Guaeta, a publicat o carte care contine rezultalele cercetarilor sale. Dupa doua luni, cartea era la a patra reeditare. Titlul este : " De ce este sfant. Adevaratul Ioan Paul II in relatarile postulatorului cauzei sale de beatificare". Milano 2010.
      Un pasaj al acestei opere este consacrat relatiei lui Ioan Paul II cu Medjugorje.  Iata mai jos o traducere care incepe printr-un citat al Papei:
     "Daca nu as fi Papa, as fi la Medjugorje,  spovedind !

      Fatima si atentatul din 1981
       Paroxismul iubirii profunde a Papei pentru Sfanta Fecioara a fost atins atunci cand a facut legatura explicita intre atentatul din 1981 si al treilea secret  de la Fatima. Asa cum au constatat multi martori foarte apropiati de Ioan Paul II, el a stabilit,  de asemenea,  legatura intre acest tragic eveniment si aparitiile reginei Pacii la Medjugorje, in fosta Iugoslavie, care au inceput la sfarsitul lunii iunie ale aceluiasi an.  Un mesaj al Fecioarei Maria din 25 august 1994 a subliniat si mai mult aceasta legatura. El a fost dat tocmai in zilele in care Papa isi pregatea vizita pastorala in Croatia, care trebuia sa aiba loc in 10 si 11 septembrie 1994. :" Dragi copii, Eu sunt unita astazi cu voi in rugaciune intr-un mod special. Caci ma rog pentru darul prezentei fiului Meu preaiubit in tara voastra. Rugati-va, copiii Mei, pentru sanatatea acestui fiu preaiubit care sufera, dar pe care Eu l-am ales in mod special pentru aceste timpuri".

      Nici o luare de pozitie oficiala
      Papa Wojtyla nu a luat niciodata pozitie oficiala fata de aceste aparitii, dar in particular, nu si-a ascuns niciodata convingerea : "Medjugorje este centrul spiritual al lumii".  Asa l-a asigurat el pe mons. Murilo Sebastiano Ramos Krieger, arhiepiscop de  Florianopolis in Brazilia, care pentru a patra oara mergea in pelerinaj  la sanctuarul Reginei Pacii. "Daca n-as fi Papa, as fi deja la Medjugorje, spovedind", i-a marturisit Karol Wojtyla vizionarei Mirjana Dragicevic, in cursul unei scurte intalniri. Cardinalul Frantisek Tomasek, arhiepiscop emerit de Praga, a confirmat aceasta intentie, marturisind ca il auzise spunand ca daca nu ar fi Papa, i-ar place sa mearga la Medjugorje pentru a veni in ajutorul pelerinilor.

       Se intampla acolo ceva special
       Si mai elocvente sunt afirmatiile Episcopului de San Angelo, SUA, Mons. Michael David Pfeifer, care a scris negru pe alb in scrisoarea pastorala diecezana din 5 august 1998 :" In cursul vizitei ad-limina a episcopilor din Texas, l-am intrebat pe Sfantul Parinte, intr-o intalnire privata, ce crede despre Medjugorje. Cuvintele Papei pe aceasta tema au fost extrem de binevoitoare. " A afirma - a spus el - ca nu se intampla nimic special la Medjugorje ar echivala cu a contesta marturia vie si ferventa a mii de pelerini care au fost acolo".

      Este continuarea Fatimei
      La 26 martie 1984 s-a intamplat ceea ce a povestit Arhiepiscopul Pavel Hnilica, unul dintre prelatii cei mai intimi ai Suveranului Pontif. Fusese invitat la dejun la Papa Ioan Paul II, pentru a-l informa despre circumstantele misiunii secrete la Moscova: celebrarea in secret a unei liturghii intre zidurile Kremlinului, cu ocazia consfintirii la Inima Neprihanita a Sfintei Fecioare Maria, a lumii si a Rusiei, efectuata de Papa in martie 1984.  Papa l-a intrebat: "Pavel, ai fost vreodata la Medjugorje?" Nu, a raspuns el, Vaticanul nu m-a sfatuit. "Du-te acolo incognito, a spus Papa. Iar la intoarcere, relateaza-mi ce ai vazut". Apoi l-a condus la biblioteca sa privata si i-a aratat o carte a parintelui Rene Laurentin, in care erau redate cateva dintre mesajele reginei pacii. "Medjugorje este continuarea Fatimei, a spus Ioan Paul II,  este realizarea Fatimei."

      Eu merg acolo in fiecare zi prin rugaciune !
    Dupa moartea lui Ioan Paul II, prietenii sai Marek si Zofia  Skmarnicki, au pus la dispozitia Postulatorului cauzei de beatificare, scrisori pe care le primisera de la Papa si in care erau bogate referiri la Medjugorje.
      "Incepand de acum, sa ne indreptam in fiecare zi, in rugaciune, spre Medjugorje" le scria Papa sotilor, la 28 mai 1992.  Primindu-i la 8 decembrie in acelasi an, cand era ziua ei de nastere, el a scris pe dosul unei iconite: "Ii multumesc Zofiei pentru tot ceea ce se refera la Medjugorje.  Si eu, de asemenea, ma duc in fiecare zi acolo in pelerinaj,  in rugaciunea mea:  ma alatur spiritual tuturor celor care se roaga acolo, sau care, au primit acolo,  chemarea de a se ruga. Astazi noi intelegem mai bine aceasta chemare.  Ma bucur de faptul ca timpurile noastre  nu duc lipsa de oameni de rugaciune si  apostoli."
      in 25 februarie 1994, Ioan Paul II le-a scris sotilor Skmarnicki: " Va multumesc foarte mult pentru cele doua scrisori ale voastre. Zofia mi-a scris in legatura cu zona Balcanilor. Astazi intelegem mult mai bine Medjugorje-ul. Aceasta insistenta a Mamei lui Dumnezeu se intelege cu atat mai bine cu cat avem in fata propriilor nostri ochi, marile amenintari.  In acelasi timp, raspunsul prin rugaciune - si aceasta din partea persoanelor din intreaga lume - ne umple de  speranta ca, de asemenea acolo, binele va invinge.  Pacea este posibila - acesta este spiritul care a animat a 23-a zi de rugaciune pregatita printr-o sesiune speciala la Vatican,  la care a asistat de asemenea T. Mazowiecki.
Poate multumita si acestui fapt Europa a revenit la ea insasi. In Polonia, de asemenea, oamenii se trezesc, dupa cum imi scrieti.  Poate ca pentru ei va fi mai usor sa fie de acord cu Papa care n-a predicat "victoria democratiei",  dar care a amintit Decalogul."
                                                                                  din " Kirche heute"
                                                                             ( "Stella Maris nr. 480 )
      
    "Autorizati tot ceea ce se refera la Medjugorje !" - Ioan Paul II
     In toamna anului 1994 mai multe Centre ale Pacii pregateau intalniri despre Medjugorje cu regretatul  Parinte Slavko, unul dintre franciscanii parohiei. Reprezentantii centrelor le-au cerut episcopilor sa utilizeze biserici. Unul dintre ei, Mons. Felipe Santiago Benites, arhiepiscop de Asuncion (Paraguay) s-a aratat foarte ezitant, a cerut scrisori de recomandare privindu-l pe Parintele Slavko de la episcopul de Mostar si de la Provincialul  franciscan.  Apoi, aflandu-se la Roma cu ocazia Sinodului, i-a pus intrebarea direct Sfantului Parinte: "Este oportun sa permitem intalniri despre Medjugorje animate de cineva care vine de acolo?  " Autorizati tot ceea ce se refera la Madjugorje !" a raspuns foarte clar, Sfantul Parinte.
      Estimand ca de acum nu mai avem nevoie de nici o recomandare in plus fata de cea a Papei insusi, el i-a chemat pe organizatori : " Faceti ce vreti, caci Papa insusi a spus autorizatia !"
      Stirea s-a raspandit ca fulgerul in toata America de Sud ( si in lumea intreaga!). Incurajati astfel, episcopii au deschis larg bisericile si catedralele.
                                                                            ( "Feut et Lumiere" nr. 129)


 Papa i-a multumit parintelui Jozo pentru Medjugorje
     In anul 1992, in timpul razboiului din Bosnia, Parintele Jozo s-a intalnit cu Suveranul Pontif, care i-a adresat aceste cuvinte: "Eu sunt cu voi, aparati Medjugorje, aparati mesajele  Sfintei Fecioare !"     
 Cu acea ocazie, Papa a semnat un  cuvant de multumire pentru Parintele Jozo Zovko. Iata traducerea scrisorii Papei: " Acord din adancul inimii o Binecuvantare Apostolica speciala Parintelui Jozo Zovko, O.F.M. si invoc o noua efuziune de haruri si de favoruri ceresti si protectia continua a  Preafericitei Fecioare Maria".
    Urmeaza semnatura sa in original, Ioan Paul II.
     
     Supranumit "Parohul cel mai faimos din
lume" pentru ca era paroh la Medjugorje cand au inceput aparitiile, Parintele Jozo a efectuat in anul 1992, in timpul razboiului din fosta Iugoslavie, o misiune de pace. S-a intalnit cu diferiti sefi de state din intreaga lume, a vorbit la Congresul Natiunilor Unite si, la sfarsit, a dat raportul despre misiunea sa, Generalului Ordinului franciscan  si Sfantului Parinte. La modesta sa prezentare:"Sunt fratele Jozo de la Medjugorje",  Sfantul Parinte i-a strans cu putere mainile si, binecuvantandu-l, i-a spus: " Stiu, stiu. Medjugorje, ocrotiti Medjugorje, sunt cu voi, va binecuvantez. Saluta-i pe toti in numele meu. Ii binecuvantez pe toti. Cunosc suferinta voastra."
                                                                                                       Denis si Caty Nolan,
                                                                                                 childrenofmedjugorje.com
ADORATIE EUHARISTICA  - Medjugorje - 2 august 2011

           Am fost prezenta  la aceasta Adoratie Euharistica  la Medjugorje .
           Ostensorul  era in forma siluetei  Fecioarei Maria iar la Pieptul Ei "de Mama", Isus Euharisticul - Trupul si Sangele Fiului Ei.
           Zeci de mii de oameni de diverse, rase, etnii, confesiuni - intr-o liniste contemplativa, doar la lumina lumanarilor si  mirosul parfumat al tamaiei,  pe fondul unor incantatii in surdina - aproaope ingeresti, Il adorau pe  Isus - Dumnezeul nostru -, prizonier in Ostie pentru noi, de dragul nostru.
          Isus si Sfanta Sa Mama - invaluiau cu Iubirea Lor, toate sufletele la un loc si pe fiecare in parte.
          Era atat de perceptibila atingerea Iubirii Lor...
          Si cozile interminabile la confesionale... cu-adevar "confesionalul lumii" asa cum a fost numit micutul sat din Bosnia-Hertegovina.
          
Draga Maria, daca imi vizitezi blogul,  iti dedic aceasta Adoratie a Scumpului nostru Isus
(sa-ti reamintesc acele momente...) - dedicatia este si pentru preotul grupului nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.